ECOSYS – KYOCERINA EDINSTVENA TEHNOLOGIJA

Kyocerina revolucionarna tehnološka rešitev

Sodobna družba se spopada z globalnimi okoljskimi problemi, zato je vsak posameznik dolžan skrbeti za varovanje okolja na lokalni ravni. Skrb za okolje je tudi temeljno vodilo družbe Kyocera, ustanovljene leta 1959, ki je leta 1992 pričela uveljavljati načelo razvoja inovativne informacijske tehnologije v povezavi z ekološkimi standardi.

Rezultat teh tehnoloških rešitev je razvoj sistema brezkasetnih laserskih tiskalnikov. Tehnologija ECOSYS neposredno in tudi širše vpliva na varovanje okolja, saj temelji na patentiranem amorfno silicijevem valju in komponentah z dolgo življenjsko dobo. Takšna sestava ima zato en sam zamenljiv del – toner. Seveda pa ECOSYS ni le stvar tehnike, ampak celovitega pristopa. Pri razvoju tiskalnikov smo izpostavili tri pomembne faktorje:

 
ECOnomija
ECOlogija
SYStem tiskanja

ECOonomy - ECOlogy - SYStem Printing

ECOnomija

Naša tehnologija ni le cenovno konkurenčna, nižja je tudi cena obratovanja.

ECOnomy

 Zniževanje stroškov
Stroški lastništva (TCO) vseh Kyocerinih ECOSYS naprav so dejansko najnižji v svojem razredu. TCO namreč upošteva celotne stroške:

  • neposredne (nakup naprave in stroški za tiskano stran) in
  • posredne (vzdrževanje, menjava potrošnega materiala, kasete, uporaba in upravljanje naprave ter poraba električne energije).

V okoljih, kjer veliko tiskajo ali kopirajo, se stroški za potrošni material drastično višajo. Stroški se kopičijo tudi s pogosto menjavo izrabljenih, relativno dragih kaset s tonerjem, razvijalno enoto in valjem. Kyocerina ECOSYS tehnologija znatno znižuje vse te stroške, saj pri brezkasetnem tiskanju menjava delov, razen tonerja, ni potrebna.

ECOlogija

Izjemno racionalna poraba energije, manj onesnaževanja okolja, manj odpadkov

ECOlogy

Komponente z dolgo življenjsko dobo
Kyocera je skozi strokovna znanja iz svoje dejavnosti v industriji keramike patentirala prvi amorfni silicijev valj, s površino, ki je primerljiva s trdoto diamanta. Z dodatnim razvojem smo ga tako izpopolnili, da so tiskalniki postali znatno vzdržljivejši. V Kyocerin toner ‘Ecotone’ smo dodali drobne delce keramike, ki med tiskanjem polirajo valj in vzdržujejo njegovo delovanje.

Življenjska doba tega valja je tri leta ali tudi do 500.000 natisnjenih strani, medtem ko je za valje konkurenčnih tiskalnikov običajno jamstvo komaj 100.000 strani. Valj ECOSYS je tako vzdržljiv, da smo delo s papirjem lahko nadgradili za tiskanje na papir do 250g/m2, ne da bi pri tem poškodovali valj. Predali za papir so univerzalni in se lahko prilagajajo različnim formatom in vrstam papirja. Na voljo pa je tudi pladenj za ročno podajanje.
Običajni tiskalniki delujejo na osnovi kasete, ki vsebuje z razvijalec, toner in valj, kar v celoti predstavlja zamenljivo enoto. Ko se toner izrabi, mora uporabnik zavreči kaseto in jo nadomestiti z novo.To pa povzroči dodatne stroške. V vseh napravah Kyocera pa je valj ločen od tonerja, zato menjava ostalih delov enote ni potrebna. Zamenljiv je samo toner, ki zagotavlja tudi do 40.000 natisnjenih A4 strani ( 5% pokritost). Posledica brezkasetnega tiskanja je tudi manjša količina odpadkov kot pri konkurenčnih produktih, ter najnižji primerljivi stroški tiskanja.

SYStem tiskanja

Z visoko stopnjo produktivnosti in odličnimi rezultati zadovoljuje potrebe uporabnikov po vsem svetu

SYStem Printing

Prilagodljivost in opravilnost
Za nakup tiskalnika se običajno odločamo glede na potrebe in zahtevnost našega dela. Toda, kaj se zgodi, ko se obseg poslovanja poveča ali celo spremeni? Kyocerini ECOSYS produkti se zlahka prilagajajo tudi takšnim spremembam. Napravam lahko dodajamo predale za papir in dodatke z možnostjo različnih končnih opravil.

Tiskalniki ECOSYS bodo zlahka tiskali na papir, kartice, samolepilne etikete, prosojnice in pisemske ovojnice. Opravilnost vseh naprav za delo z dokumenti, njihova dolga življenjska doba, zanesljivost in varnost so atributi, ki bodo brez dvoma opravičili naložbo v nakup.

Kyocerine produkte je možno nadgrajevati in povečevati učinkovitost. Vse te prednosti so zagotovilo, da bodo naprave uporabne, tudi če se bo obseg vašega dela in potreb razširil. Tehnološki razvoj računalniških in mrežnih okolij, kot vemo, hitro napreduje. Tiskalnik, ki se zmore prilagajati vsem novim tehnološkim opcijam pa bo še naprej ostal vaš sodobni delovni pripomoček.

Nagrade in priznanja
Tiskalniki Kyocera ECOSYS s svojo inovativnostjo in ekološko naravnanostjo slovijo po vsem svetu. Konkurenčni proizvajalci se sicer zavedajo, da je prihodnost v reciklaži izdelkov, toda prava alternativa je v strukturi proizvoda, ki znantno znižuje potrebe po recikliranju. Prav to dejstvo postavlja Kyocero visoko nad konkurenco. Pomembno je vedeti, da ECOSYS ne predstavlja zaključne faze v razvoju. Nasprotno, ažurno se odziva na vse razvojne in tehnološke izzive. ECOSYS je v svojih razvojnih fazah vstopil tudi v tehnologijo barvnega tiskanja in že leta 2003 je Kyocera predstavila prvi barvni A4 tiskalnik FS- C5016N.